23-02-12

Billy Strange overleden

Liedjesschrijver en gitarist Billy Strange overleden

Billy Strange.jpg

De Amerikaanse liedjesschrijver Billy Strange is vandaag 23 februari 2012 op 81-jarige leeftijd overleden in Nashville. Zijn doodsoorzaak is nog onbekend. Strange schreef liedjes voor onder meer Elvis Presley, The Beach Boys en Nancy Sinatra. Hij zorgde ook voor  'Limbo Rock' van Chubby Checker.

Een van zijn bekendste nummers is 'A Little Less Conversation', dat hij samen met Mac Davis voor The King of Rock 'n Roll schreef. Het was een bescheiden hit voor Elvis Presley in 1968, maar werd wereldberoemd dankzij de film 'Ocean's 11'.
 
Billy Strange speelde ook gitaar, bijvoorbeeld voor Frank Sinatra, Nancy Sinatra (met wie hij ook een relatie heeft gehad en voor wie hij 'Bang Bang' onsterfelijk maakte), Jan & Dean, The Ventures, Randy Newman, Nat King Cole, Willy Nelson, Sammy Davis Jr, Wanda Jackson en de Beach Boys. Bij deze laatste is hij onder meer op het meesterwerk 'Pet Sounds' te horen, in het bijzonder op 'Sloop John B'.
 
Het arrangement en de gitaarintro van 'These Boots are made for Walkin', ook gezongen door Nancy Sinatra, dragen het signatuur van Billy Strange. (belga/hln)

20:07 Gepost door lonestar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.