22-02-08

Fats Domino Top 3 via VRT Radio 2

 

Fats Domino 80 jaar.

fats

19:34 Gepost door lonestar in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Bobby Setter
muzikant
Beste,

Het is jammer dat er niet veel wordt gezegd over de gevoelens die Fats Domino had toen hij de nrs schreef, ook over zijn kennis met het genre toen hij jong was is er niets gezegd.
Ook Bobby Setter die zogezegd zijn "beste" vriend is wist daar niet veel over te zeggen, alleen maar over de hurricane Katerina, en dat hij een held is. Vergeet niet dat er duizenden mensen geleden hebben.Ook had Bobby Setter erover dat hij op een zekere moment niet weet in welke toonaard hij speelde, wel het antwoord is ofwel was hij zo zat als een paard ofwel kan hij geen noot muziek, heeft hij al eens gehoord van "inside en outside" notes, maar ja dat zijn jazz termen.Bobby Setter als orkestleider in de "Royal Albert Hall"
Wel dat kon enkel omdat hij de promoter was van de tour,en nog iets Bobby Setter is een zakenman die bepaalde nrs goed kan zingen, maar op muzikaal gebied???
Hij heeft change gehad met zijn muzikanten, vooral zijn gitarist, Johnny Silent, zijn saxofonist Freddy Hammer en zijn toenmalige drummer Marc de Smet, dat is de drive van the Bobby Setter Band,
En de show van zijn dochter 'goodlooking'

Dit moest mij toch even van hart,

Ik zou graag een programma horen over Fats Domino, en wat hem dreef om zo'n fantastische muziek te maken, en niet over welke sofa hij heeft, dat interesseert de echte muzikant niet

met vriendelijke groet

Gepost door: muzikant | 03-03-08

Fats & Bobby L.S.
Ik wil graag reageren op de reactie van de muziekant van 03-03-08.
De gevoelens van Fats Domino toen hij zijn liedjes schreef: U weet waarschijnlijk dat Fats van huis uit Boogie Woogie pianist.Op aanraden van zijn zwager ging Fats ook zingen en nog later schreef Fats ( in zijn Imperial tijdperk) veel met Dave Bartolowmew een jazz trompettist , bandleader en muziekchef voor Cossimo Matassa ook uit New Orleans.Omdat alleen blanke zangers populair waren in danshallen-films en platen, wilde men met de populaire Fats een zwarte topster lanceren.De opdracht was duidelijk : simpel-lekker in 't gehoor-dansbaar en een uit duizenden herkenbare stem.
Ik weet ook niet in welke toonaard Fats en of Bobby spelen, ik weet wel dat als ze samen piano spelen en zingen verwarring kan ontstaan, maar wel zo dat er hartelijk om gelachen moest worden!
Ook weet ik dat Bob en Fats wel degelijk vrienden zijn, ook buiten de commerciele belangen van beiden.
Dat U niet zo'n hoge pet op hebt over Bobby als muziekant is Uw goed recht. Maar dat hij al meer dan 40 jaar de band bij elkaar houdt is ook niet niks.
Johnny en Freddie zijn nog steeds in de band, de drummer Francois Torré drumt niet alleen goed maar kan ook goed zingen.Dat Fats geweldige muziek heeft gecreeerd, fantastiese concerten heeft gegeven ( ik bezocht meer als 100 shows van hem en zijn band )en een Good hearted man is , weet ik ook, want ik bezocht Fats 3x thuis in New Orleans .Misschien dat het boek : Blue Monday u meer kan vertellen over de ins & outs over Fats Domino.
Vriendelijke Groet en veel succes gewenst met uw muziekale loopbaan.
Cor

Gepost door: Lahnstein C | 22-04-08

reactie op muzikant graag zou ik even toelichten dat er meer nodig is dan een beetje change om een band samen te houden de feeling dat den bob heeft is van onschatbare waarde zelf in zijn pianospel zit iets eigen dat de echte bobby setter sound heeft en de drijf dat die man altijd en nog steeds heeft kan ik moeilijk beschrijven zijn keuze van repertoire overal is ook een grote gave ,die men nooit kan leren in een muziekschool. de gala bals zijn soms ook de gemakkelijkste niet hoor, je moet het maar doen al 45 jaar waar zijn al die goeie muzikanten nu? men ziet er geen meer spelen, en de commerce telt enorm in de muziekwereld zo komen we terug op wat je daar zei over de chance van bob ,ewel probeer eens een goeie muzikant te houden zonder goeie agenda, en die eist ook een voortreffelijke gage of niet soms awel dat zijn dingen die feeling vragen en iets die aangeboren is nen dat heeft bobby setter in zeer grote mate en al die vooroordelen van iemand steek ze in u zakken ik kan het weten hij is een fatastische muzikant en mens vele groeten François Toorré

Gepost door: françois | 29-10-08

De commentaren zijn gesloten.